Sammy zijn Bootcamp

In augustus 2017 adopteerden wij onze rescuedog Sammy. Sammy had een naar verleden, hij kwam uit Roemenië, alwaar hij gered werd uit een dodingsstation. Sammy bleek een bange hond te zijn, éénmaal thuis bij ons gewend, moest hij niets van vreemden hebben die bij ons binnen kwamen. Hij ging dan hard blaffen en jaagde a.h.w. die persoon het huis uit. Zelfs onze dochter vond dat beangstigend en het gevolg was dat we Sammy, als we bezoek kregen, in de dichte achterkamer lieten. Omdat wij ook niet goed wisten hoe we met dit gedrag om moesten gaan, hebben we gezocht naar een hondencoach. Die vonden we in de persoon van Maikel van support 4 dogs.
 
De eerste sessie kwam Maikel bij ons thuis en we hadden al snel in de gaten dat hij goed met Sammy’s angst om wist te gaan en dat boezemde ons vertrouwen in. Vervolgens bespraken we de situatie en Maikel adviseerden ons dat hij Sammy voor een week mee naar zijn huis zou nemen. Daar had Maikel nog twee honden, bovendien ging hij met een stuk of acht honden op uitlaatservice en kon hij intensiever met Sammy trainen. Maikel heeft Sammy geconfronteerd met een aantal situaties waarvoor hij bang was, maar tegelijkertijd bood hij hem vertrouwen en overwicht.
Hij leerde ons vervolgens hoe wij het beste op Sammy’s angstige gedrag konden reageren en daar hebben we heel veel aan gehad. Wij moeten nu doorzetten, wat Maikel hem en ons heeft aangeleerd.
Maikel heeft het gedrag van Sammy vóór de coachweek en na de coachweek gefilmd en daar zat een groot verschil in.
 
Voor ons is het nu mogelijk weer mensen in ons huis te ontvangen, zonder dat Sammy naar de achterkamer hoeft en daar zijn we super blij mee!! Bovendien heeft Sammy geleerd dat spelen met andere honden heel leuk kan zijn, terwijl hij daarvóór voornamelijk bang was.
Wij kunnen iedereen die met gedragsproblemen met zijn hond te maken heeft, Maikel van harte aanbevelen en naast dat hij een kundige, professionele coach is, is hij ook nog eens een heel aardig iemand met hart voor de zaak!